FOTOKUNST » OVER NANDA

Artistieke en abstracte natuurfotokunst

 

Mijn naam is Nanda Bussers, een creatieve, kunstzinnige en reislustige fotografe. Ik ben gefascineerd door het ontdekken van nieuwe en onbekende werelden: van het reizen naar remote gebieden, tot het duiken in de mysterieuze wereld van kunst. De natuur is mijn inspiratiebron. 

Creatief bezig zijn

Van jongs af aan ben ik al graag creatief bezig. Ik weet nog goed dat ik samen met mijn tante zat te tekenen en schilderijen. Van diezelfde oom en tante kreeg ik - om eens te proberen - op 6 jarige leeftijd hun fotocamera in handen. Ik was gefascineerd. Werd verwonderd. De vier katten van mijn ouders waren een gewillig doelwit. Jarenlang heb ik hier niks mee gedaan, tot 2013. Privé had ik een erg zware periode en fotografie gaf mij een soort ontsnapping en ontspanning. De fotografie greep me en hierin ben ik me steeds verder blijven ontwikkelen. En nog steeds!

Universele laag

In mijn artistieke en abstracte beelden probeer ik een diepere en universele laag te leggen om zo een visueel verhaal van betekenis te kunnen vertellen. Magisch vind ik het om in de onderwerpen die ik fotografeer nieuwe dingen te zien, onbekende werelden of figuren te ontdekken. Om te spelen met kleuren en vormen.

Genieten van fotokunst

Het gaat om een gevoel, emotie en expressie. Een foto is voor mij geslaagd als er iets gebeurt en als er een bepaalde diepgang in zit. Als je naar mijn beelden blijft kijken en er steeds weer nieuwe dingen in ziet. Als in een soort fantasiewereld waarin je kunt blijven wegdromen en fantaseren. Je aanspraak doet op je eigen verbeelding en er je eigen verhaal bij kan bedenken/voelen. Verwonderd, geïnspireerd, geïntrigeerd, geraakt wordt en van mijn fotokunst geniet. Maar ook als ik je troost, warmte en lichtpuntjes in moeilijkere tijden kan bieden.

Artistieke expressie

Het gaat bij mij niet om de werkelijkheid, maar om de essentie en het uitdrukken van een bepaald gevoel. Een soort artistieke expressie. Beelden die de observatie overstijgen. Vaak zie je dan ook niet meer wat ik nu eigenlijk gefotografeerd heb. Weet je niet precies wat je ziet.

Natuurlijke wereld

De onderwerpen die ik fotografeer komen altijd uit de natuurlijke wereld. Met vooral een fascinatie voor ijs. IJs dat continue een transformatie ondergaat. Steeds in beweging is, andere vormen en kleuren aanneemt. Ik steeds weer iets nieuws in de details kan ontdekken. Iets nieuws zie ontstaan wat niet meer tot de werkelijkheid te herleiden is. Ik houd ervan om me hierdoor te laten verrassen/verbazen en fotografeer ontdekkend en intuïtief.

Symbolische fotografie

Mijn foto’s worden gekenmerkt door een dromerige en mysterieuze sfeer, en er zit vaak een bepaalde symboliek in. Vooral het leven en de dood is een terugkerend thema in mijn kunstfotografie.

 

Ik hoop dat je van mijn fotokunst geniet!

 

Nanda Bussers

 

Over mij

 

Wereldreiziger

Cappuccino

Creatief   

Katten

Boekenverslindster 

IJs

Indiase curry 

Kunst

Natuur

Artistiek

 

Kunstexposities

2021 - Art Eindhoven Klokgebouw
2020 - Gezondheidscentrum Eindhoven
2018 - Galerie Riekje Schin op Geul
2017 - Alzheimer Cafe Peelland (permanente expo)
2016 - Centrum voor de Kunsten Eindhoven