Welcome on my website! My name is Nanda Bussers and I'm specialized in healing, mourning, comfort and spiritual art. In my work you can find strength, comfort, warmth, a bright spot like a candle in the dark. Life and death as symbolism is often a recurring theme in my photo art.

With special shapes and colors, abstract and sometimes mysterious images which blend to form new figures. A fascination for organic dynamics in natural images. Distinguished by fading, universal layers. That’s what I feel and see; and that’s what I photograph.

The creation of an image that you keep looking at, and in which you can keep discovering new meanings. A visualization of inspiration, an expression of feeling, intriguing by empathizing and dreaming away.


Photo Art

An impression of my (abstract) images, in which I mainly look for beautiful colors, shapes and structures. I find it fascinating to discover new worlds in my images.

 


Art in your interior

My work can be ordered in open and limited editions through Werk aan de Muur or to contact me. More information about the open and limited editions will be available soon.

 


My heart journey blogs & publications

A blog in which I share my artistic journey (with a touch of spirituality) with you. What inspires me, what keeps me busy, how does creativity work, what new works do I have created and more... Hopefully I can inspire you with the blogs (in Dutch) and do you enjoy my (photo) art. 

#018. Gaan structuur en creativiteit hand in hand?

Deze week een korte terugblik op afgelopen week. Ik zit er aan te denken om wekelijks voor Troostkunst te gaan bloggen en ben aan het brainstormen welke waardevolle content ik dan met jullie kan delen. De afgelopen week heb ik een paar boeken over rouw en verlies gelezen, omdat ik voel dat ik hier meer mee wil gaan doen. Van de week hadden we een terugkomavond van de cursus Art Based Learning waarin ik mijn processtappen en idee heb gepresenteerd. De komende tijd wil ik echt gaan fotograferen en experimenteren! En dus ook weer nieuwe foto's met je delen. Verder zit ik met een aantal projecten in de afrondende fase, dan komt er vanzelf ook weer ruimte voor nieuwe dingen. En vorig weekend zijn we naar de Ardennen geweest en hebben we in een glazen boomhut overnacht op zo'n 10 meter hoogte. Heerlijk in de natuur!

Lees meer »

#017. Kunst en troost

De afgelopen week stond onder andere in het teken van het maken van productfoto’s van mijn nieuwe (glazen) kaarshouders voor op de website van Troostkunst. Ook komt er een nieuwe samenwerking met RememberMe aan en heb ik een presentatie voor de cursus Art Based Learning gemaakt over de fotoreis die ik nu aan het maken ben. En wordt een van mijn kunstwerken gepubliceerd in het jaarboek voor Kunstenaars.

Lees meer »

#016. Troostkleuren - een regenboog van lichtpuntjes

In deze blog duik ik terug in mijn archief. In 2020 heb ik aan tijdens het fotomentoraat onder begeleiding van natuurfotograaf Bart Siebelink ongeveer 4 maanden aan mijn fotoproject 'Troostkleuren' gewerkt. Zoals eerder geschreven vind ik het altijd leuk om aan (foto)projecten te werken. Heerlijk om vanuit niets iets te gaan creëren. 

Lees meer »

#015. Healing Underwater Flowers

In deze blog lees je meer over mijn creatieve proces, het idee dat ik voor mijn volgende project heb en waarom het me zo mooi lijkt om met dit project verder te gaan. Het is vind ik wel grappig hoe mijn hersenen soms werken en dingen gaan combineren.

Lees meer »

#014. Cursus Art Based Learning

Afgelopen weekend was het dan zo ver! De cursus Art Based Learning onder begeleiding van Jody Zweserijn. Leren van kunst en hoe je hiermee je natuurfotografie een creatieve boost kan geven is het doel van deze methodiek. Het artistiek-creatief denken staat in deze cursus centraal, maar deze methodiek wordt blijkbaar ook gebruikt bij terminaal zieken en hun nabestaanden om over het naderende einde te praten. In deze blog vertel ik meer over deze methodiek en over mijn volgende fotoproject.

Lees meer »

#013. Clover White: hortensia in pasteltinten

In de blog van deze weel meer over het fotoproject Startdust dat ik nu toch echt helemaal heb afgerond. Heb ik een eerste concept voor het interview Itsliquid geschreven. Voordat dit interview online gaat wil ik mijn website Troostkunst aangepast hebben. Ik ben deze website om het omzetten in ongeveer dezelfde stijl als deze website. Verder ben ik me verder aan het verdiepen in ziekenhuiskunst en 'healing art' en heb ik een foto verkocht. 

Lees meer »