Fotografie » Natuurfotografie

Artistieke en abstracte natuurfotokunst

 

In mijn artistieke en abstracte beelden probeer ik een diepere en universele laag te leggen om zo een visueel verhaal van betekenis te kunnen vertellen. Magisch vind ik het om in de onderwerpen die ik fotografeer nieuwe dingen te zien, onbekende werelden of figuren te ontdekken. Om te spelen met kleuren en vormen.

 

Diepgang

Het gaat om een gevoel, emotie en expressie. Een foto is voor mij geslaagd als er iets gebeurt en als er een bepaalde diepgang in zit. Als ik van de kijker hoor dat deze naar mijn beeld blijft kijken en er steeds weer nieuwe dingen in ziet. Als in een soort fantasiewereld waarin je kunt blijven wegdromen en fantaseren. En de kijker aanspraak doet op de verbeelding/interpretatie en zelf zijn/haar verhaal kan bedenken/voelen. Verwonderd, geïnspireerd, geïntrigeerd, geraakt wordt en van mijn kunst geniet. Maar ook om troost, warmte en lichtpuntjes in moeilijkere tijden te kunnen bieden.

De essentie

Het gaat bij mij dus niet om de werkelijkheid, maar om de essentie en het uitdrukken van een bepaald gevoel. Een soort artistieke expressie. Beelden die de observatie overstijgen. Vaak zie je dan ook niet meer wat ik nu eigenlijk gefotografeerd heb. Weet je niet precies wat je ziet.

Transformatie
De onderwerpen die ik fotografeer komen altijd uit de natuurlijke wereld. Met vooral een fascinatie voor ijs. IJs dat continue een transformatie ondergaat. Steeds in beweging is, andere vormen en kleuren aanneemt. Ik steeds weer iets nieuws in de details kan ontdekken. Iets nieuws zie ontstaan wat niet meer tot de werkelijkheid te herleiden is. Ik houd ervan om me hierdoor te laten verrassen/verbazen en fotografeer ontdekkend en intuïtief.

 

Symboliek
Mijn foto’s worden gekenmerkt door een dromerige en mysterieuze sfeer, en er zit vaak een bepaalde symboliek in. Vooral het leven en de dood is een terugkerend thema in mijn kunstfotografie.

 

Op deze pagina vind je een impressie van mijn werk. In mijn webshop kan je meer van mijn werk vinden en ook op de website Troostkunst.